Aphtaplus 10 ml, gelIn stoc

Gel pentru tratamentul aftelor și leziunilor bucale
  • 135.00 MDL
Producător Biessen Pharma
Forma Gel
Rețeta Nu
Țara producător Franța
Volum 10ml
Codul produsului: 000025

Solutie impotriva aftelor Aphtaplus, 10 ml

Compozitie:

Aphtaplus® este un produs natural care contine: miere, glicerol, extract de merisor (Vaccinium macrocarpon), extract de afine (Vaccinium myrtillus), guma xantan


Cum actioneaza:

Aphtaplus® este singurul produs cu actiune locala specifica pe afte si leziunile bucale. Are un mecanism de actiune original, inovativ, brevetat de Institutul de Cercetare Vitrobio din Franta.

Aphtaplus® este compus din 2 complexe active: complexul osmotic activ miere-glicerol si complexul taninilor din extractele de plante. Actiunea sinergica a celor 2 complexe active duce la vindecarea rapida a aftelor si leziunilor bucale, in 2-3 zile.


Rolul complexelor active:

1. Complexul osmotic activ miere-glicerol:

Natura vascoasa a produsului creeaza o pelicula protectoare peste leziune/ afta, precum si intre aparatul dentar si mucoasa, reducand frecarea dintre cele doua suprafete.

Filmul protector creat deasupra leziunii, impiedica patrunderea din exterior a virusurilor, bacteriilor, ciupercilor, impuritatilor si asigura hidratarea leziunii.

Prin efectul sau osmotic activ, elimina lichidul (plasma) din interiorul spre exteriorul leziunii, impreuna cu particulele bacteriene, resturile celulare sau alimentare si, astfel, curata leziunea de contaminarea microbiana si pregateste terenul pentru procesul de cicatrizare.

Complexul miere-glicerol are actiune osmotica de aproximativ 2 ori mai mare decat mierea simpla; de asemenea, actiunea sa este superioara actiunii glicerolului luat separat.

Concentratiile de miere si glicerol din complex sunt adaptate specific mucoasei bucale.

Mierea la un pH de 6 - 6,5 genereaza peroxid de hidrogen care ajuta la eliminarea contaminantilor ascunsi de pe tesuturile celulare.

Datorita proprietatilor sale higroscopice, mierea mentine leziunea hidratata, si, prin urmare, creeaza un teren favorabil pentru vindecare.

Mierea din complex este miere de acacia, saraca in polenuri si hipoalergena. - Atat mierea cat si glicerolul sunt cunoscute ca agenti antimicrobieni. Testelor antimicrobiene conduse conform Farmacopeei Europene au aratat ca glicerolul induce reducerea logaritmica de Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans si Aspergillus niger.

2. Complexul taninilor din extractele de afin si merisor:

Cercetarile au aratat ca ranile mucoasei si pielii contin celule moarte, agenti microbieni, enzime proteolitice matriceale (cum ar fi MMPs - Metaloproteine Matriceale), colagenaze, elastaze, tripsina, …..care degradeaza matricea de colagen intercelular, esentiala pentru cresterea celulara si pentru atasarea celulelor. Acest proces intarzie cresterea celulara si vindecarea ranilor.

Institutul de Cercetare Vitrobio a patentat primul inhibitor de proteaze (enzime proteolitice). A descoperit ca tanini specifici din plante se leaga de enzimele proteolitice, neutralizandu-le actiunea si stopand degradarea colagenului si a altor matrice intercelulare, astfel, stimuleaza cresterea celulara si vindecarea ulterioara.

In plus, taninii din extractele de afin si merisor prelungesc timpul de retentie a filmului osmotic creat la nivelul mucoasei de complexul miere-glicerol, protejand leziunea de agresiunile externe.

In concluzie, prin mecanismul sau complex si complet de actiune, Aphtaplus® asigura cicatrizarea rapida ( in 2-3 zile) a aftelor si leziunilor bucale produse de:

Stomatita aftoasa recurenta

Aparatele dentare

Protezele dentare

Iritatiile gingiei


Eficacitate:

Tratamentul cu Aphtaplus® aduce multiple beneficii pacientilor:

Vindecarea rapida a aftelor si leziunilor bucale, in 2-3 zile

Disparitia durerii in 5 minute de la aplicare, permite alimentatia pacientului

Efectul analgezic se mentine aproximativ 5 ore de la aplicare

Usor de acceptat de copii si adulti: nu ustura, are gust placut – dulce

Vindecarea leziunilor recurente

Sistem de aplicare usor si igienic, datorita tubului cu aplicator


Recomandari de utilizare:

Spalati-va pe maini inainte de a aplica produsul

Produsul este destinat numai utilizarii locale.

Indepartati capacul tubului, introduceti varful aplicatorului in gura, aproape de afta sau leziune si aplicati 3-4 picaturi Aphtaplus® direct pe afta sau leziune.

Nu atingeti leziunea cu varful aplicatorului in timpul utilizarii.

A se folosi de 3-4 ori pe zi, pana la vindecarea completa.

Inchideti bine capacul dupa fiecare utilizare.

Nu utilizati Aphtaplus® in caz de hipersensibilitate la una din componentele produsului, daca urmati deja un tratament pentru afte sau daca simptomele persista.

Aphtaplus® se poate administra la copii peste 3 ani si la femeile insarcinate sau care alapteaza


Prezentare: 10 ml