Login or create an account
Closetext_returning_customer
text_i_am_returning_customer
Login or create an account
CloseCoșul Dvs.
text_account_already
Contul dvs. a fost creat!
Multumim pentru inregistrare Biessen Pharma!
Veți fi notificat prin e-mail imediat ce contul dvs. personal este activat de către administrația magazinului.
Dacă aveți întrebări, contactați administratorul.
Ieșire
Ați fost deconectat de la contul dvs. personal.
Coșul dvs. de cumpărături a fost salvat. Acesta va fi restabilit la următoarea intrare în contul dvs. personal.
Candidoza vaginala. Preventie si tratament
Candidoza este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale femeilor. Nu mai putin de trei sferturi dintre femei se confrunta, la un moment dat al vietii lor, cu aceasta afectiune. Este vorba, de fapt, de o infectie fungica, cauzata in cele mai multe cazuri Candida albicans, o ciuperca intalnita in organismul uman in forma latenta, care insa se poate activa oricand, fie la nivel bucal (in cazul copiilor mici), fie la nivel cutanat (unghii, urechi), fie la nivel vaginal (in cazul femeilor).
Practic, pentru a preveni aceasta infectie, trebuie sa tinem sub control ciuperca respectiva, sa o impiedicam sa se inmulteasca prea mult. In momentul in care se intampla, totusi, acest lucru, apar o serie de simptome, precum iritatii, dureri si disconfort in timpul actului sexual, anumite secretii vaginale modificate, roseata si inflamare a zonei genitale externe, usturimi si prurit in zona intima.
Desigur, cand s-a ajuns aici, este nevoie deja de un tratament specific, recomandat de medicul ginecolog. Daca acest tratament intarzie, pot aparea si alte neplaceri, cum ar fi dureri de cap, oboseala sau schimbari bruste ale dispozitiei.
Evident, ne punem intrebarea: de ce si cum apare candidoza? Care sunt factorii care o favorizeaza? Lucrurile sunt destul de clare aici. Ea poate aparea, de pilda, pe fondul scaderii imunitatii generale a organismului. Sau atunci cand, din cauza administrarii de antibiotice, distrugem flora vaginala, mai exact lactobacilii de la acest nivel, si modificam pH-ul vaginal, permitand agentilor patogeni sa se inmulteasca. Acest pH este modificat, respectiv mult prea bazic, si in cazul sarcinii. Candidoza mai este favorizata, insa, si de alte probleme de sanatate, precum diabetul zaharat, dereglari ale aparatului endocrin, probleme ale tiroidei sau unele probleme neoplazice. De asemenea, trebuie sa stim ca, preventiv, este bine sa evitam o lenjerie intima prea stramta sau realizata din materiale sintetice, precum si sapunurile si gelurile intime care contin substante iritante.
Tratamentul medical al candidozei consta in antimicotice, insa, pentru rezultate cat mai bune, acestora li se asociaza unele suplimente alimentare ce contin lactobacili, care sustin flora vaginala benefica, care, in acest fel, poate tine piept invaziei acestei ciuperci Candida albicans, responsabila de candidoza.
Suplimentul nostru Floral’aise, recomandat pentru refacerea florei vaginale, contine lactobacili si vitamina A si este foarte usor de administrat. Poate fi luat atat preventiv, cat si in asociere cu medicamentele prescrise de medic pentru tratarea candidozei.
Mai multe lucruri despre acest subiect puteti afla din emisiunea Arena Sanatatii realizata de Cecilia Caragea.