Ogestan 2 + 1 In stoc

Ogestan Sarcina și alaptare este un supliment alimentar care furnizează acei micronutrienti indispensabili femeilor însărcinate,care alăptează sau care doresc sa rămână însărcinate.
 • 546 MDL

  819 MDL

Producător Laboratoires MACANTHY
Forma capsule
Rețeta Nu
Țara producător Franta
Volum 90 capsule
Codul produsului: 000002

Supliment alimentar pentru femei însărcinate, care alăptează sau care doresc să rămână însărcinate


OGESTAN® conține 5 nutrienţi esențiali: DHA (acid gras omega-3), iod, acid folic și vitaminele D3 și E. 


Iodul, acidul folic și vitamina D3: 3 nutrienți importanți


Autoritățile de sănătate au recunoscut, în mod oficial, că acidul folic, iodul și vitamina D3 sunt nutrienți esențiali înainte, în timpul și după sarcină1. De altfel, studiile au arătat că deficitul acestor nutrienți este frecvent mai ales în timpul acestor perioade speciale2. 


Iodul contribuie la producția normală de hormoni tiroidieni și la funcționarea normală a glandei tiroide. Întrucât sarea iodată nu este folosită sistematic, iar concentraţia iodului este mică, unele femei însărcinate sau care alăptează au un aport insuficient de iod prin alimentație, deși necesarul de acest micronutrient este crescut în această perioadă1,3. 


Acidul folic (vitamina B9) contribuie la creșterea țesutului matern în timpul sarcinii, la procesul de diviziune celulară și la buna funcționare a hematopoiezei. Are un rol extrem de important întrucât ajută organismul să producă mai multe celule roșii și să formeze placenta, contribuind, în același timp, la dezvoltarea fătului. Autoritatea Națională de Sănătate din Franța (HAS) recomandă suplimentarea zilnică cu 400 μg de acid folic, începând chiar din perioada de preconcepție. 


Vitamina D3 contribuie la absorbția/utilizarea normală a calciului și fosforului și la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sange, fiind așadar necesar în cantități mai mari în timpul sarcinii pentru a ajuta mamele să-și mențină capitalul osos.  


Omega-3 și vitamina E pentru o formulă completă

OGESTAN® conține acizi grași omega-3 și, în special, acid docosahexaenoic (DHA). DHA contribuie la menținerea vederii normale și a funcției normale a creierului, jucând astfel un rol cheie în dezvoltarea ochilor şi creierului fătului și a bebelușului alăptat. Suplimentarea cu DHA permite compensarea pierderilor determinate de oxidare4, evitând astfel consumarea rezervelor de DHA ale mamei. Pentru că DHA este foarte fragil și trebuie protejat, OGESTAN® conţine și vitamina E, care contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. 


Datorită aportului său ţintit de micronutrienţi vitali pentru sarcină și alăptare, Ogestan contribuie activ la menţinerea echilibrului nutriţional al mamei şi al fătului. 


Instrucţiuni de utilizare:

 • 1 capsulă pe zi, înainte de masa principală, cu un pahar de apă. 
 • Se recomandă începerea curei înainte de concepţie şi continuarea ei pe durata sarcinii şi alăptării. 
 • Suplimentul alimentar nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat și un mod de viață sănătos. 
 • A nu se folosi concomitent cu alte produse ce conţin vitamina B9, decât la recomandarea medicului. 
 • Produsul nu este recomandat femeilor cu anomalii tiroidiene. 
 • Conţine soia şi produse pe bază de peşte. 
 • A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. 
 • A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici. 
 • A se păstra la temperatura camerei, ferit de căldură şi umiditate.
 • A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.


OGESTAN® este compatibil cu suplimentarea cu fier pe care medicul dumneavoastră ar putea să v-o recomande.